Inbreker verraden door bloedvegen… en de babyfoon

Een man is veroordeeld tot 30 maanden cel voor twee inbraakpogingen een jaar geleden. Bij één van de twee kwam hij terecht in de slaapkamer van een baby, waar natuurlijk ook een babyfoon stond…

De grootste nachtmerrie van elke ouder werd in de nacht van 22 op 23 februari 2022 de waarheid in een appartement in Sint-Genesius-Rode. De ouders van een baby werden gewekt door een vreemd geluid dat uit hun babyfoon kwam. Ze gingen meteen in de kamer van het kind kijken en troffen daar een onbekende man aan. Deze was binnen geraakt door het raam van de slaapkamer in te slaan. Oog in oog met de ouders koos hij eieren voor zijn geld en vluchtte hij snel weer weg. De man bleek even daarvoor ook te hebben ingebroken in een tweede woning van het appartement.

Bij het inslaan van het raam waarlangs hij was binnengekomen, was de dader duidelijk gewond geraakt, want onze politiemensen vonden er bloedvegen terug. Op basis van het DNA in dat bloed kon de verdachte geïdentificeerd worden. Het bleek te gaan om een man die eerder al tot een gevangenisstraf van twee jaar was veroordeeld voor gelijkaardige inbraken. Het parket vorderde een gevangenisstraf van 30 maanden tegen de man.

PZ Rode – Uw veiligheid, onze rode draad!