Opgelet: oplichting

Opgelet: oplichting!

Gisteren en vandaag kregen wij meerdere meldingen van ongeruste inwoners van onze politiezone dat zij verdachte telefoontjes kregen. In bepaalde gevallen deed de oproeper zich voor als iemand van de overheid en vroeg hij naar het bankkaartnummer van het slachtoffer in het kader van een zogezegde terugbetaling voor Corona. Tijdens andere gesprekken deed de oproeper zich dan weer in het Engels voor als iemand van de Federale politie. Dit omdat er verdachte handelingen zouden zijn waargenomen op de bankrekening van de slachtoffers. Al deze oproepen zijn uiteraard afkomstig van fraudeurs! Meteen inhaken is dus de boodschap.

Ook via mail zijn de oplichters weer heel actief! Als u een mail (zie foto) ontvangt van Europol, Interpol, de Federale Politie, de jeugdbeschermingsbrigade, etc, waarin u beticht wordt van zedenfeiten; dan dient u maar één ding te doen: op de deleteknop drukken!

Deel gerust dit bericht!

PZ Rode – Uw veiligheid, onze rode draad!