Boek vanaf 01/04/2022 zelf je afspraak met de dienst klachtaktering!

Beste inwoners van de politiezone Rode (Sint-Genesius-Rode, Drogenbos & Linkebeek),

Vanaf 01/04/2022 hoort u een afspraak te maken voor het indienen van een niet-dringende aangifte of klacht op het politiecommissariaat van Sint-Genesius-Rode. Lange wachtrijen of niet de juiste documenten bij de hand hebben, behoren dus weldra definitief tot het verleden. Doordat onze politieambtenaar op voorhand weet wanneer en voor welke klacht of aangifte u een afspraak heeft gemaakt, kan de politieambtenaar u gerichter en kwaliteitsvoller verder helpen.

  1. Om een afspraak te maken volstaat het om te surfen naar onze website pzrode.be (24/24).
  2. Met één muisklik wordt u er doorverwezen naar onze agenda om een afspraak vast te leggen in de taalrol naar jouw keuze (NL/FR).
  3. U krijgt vervolgens een lijst van onderwerpen van type van klachten waaruit u kan kiezen. Aan u om de reden van uw aangifte te selecteren.
  4. Ten slotte krijgt u een overzicht van de nog beschikbare tijdsloten in de agenda en kiest u het tijdstip dat u het beste past!

Na de reservatie ontvangt u per mail een bevestiging van de afspraak en een overzicht van de documenten en andere voorwerpen die u eventueel dient mee te nemen bij de klachtopname. 24 u op voorhand zal u eveneens een herinneringsmail ontvangen voor uw afspraak.

De burgers die geen toegang tot het internet hebben of die minder technisch aangelegd zijn, kunnen een afspraak laten vastleggen in de Appoint-agenda door te bellen (tel. 02/363.73.83) naar of zich fysiek aan te bieden aan ons onthaal van maandag tot vrijdag tussen 08u00 en 18u00.

Opgelet: Voor dringende politiehulp blijft uiteraard het telefoonnummer 101 van toepassing!