PZ RODE zet sterk in ontradende patrouilles.

Zoals de voorbije jaren zet de PZ Rode tijdens de feestdagen sterk in op bijkomende ploegen op het terrein. De federale politie zal mee aanwezig zijn op het terrein.

De ervaring leert ons dat de eindejaarsperiode kritieke weken zijn op het vlak van diefstallen in woningen, winkeldiefstallen en gewapende overvallen op handelszaken.
Traditioneel is er tijdens de eindejaarperiode ook veel volk aanwezig in de winkels en is er een grotere omzet en geld aanwezig in de kassa.

Om deze feiten van diefstal op het grondgebied van de PZ Rode zo maximaal mogelijk te beperken, zullen er de komende weken op regelmatige basis (9) acties, “Safestore” genaamd, georganiseerd worden.

Het doel van deze proactieve acties is om duidelijk zichtbaar aanwezig te zijn in en rond warenhuizen en kleinere handelszaken op het grondgebied van de PZ Rode.
Door deze aanwezigheid wensen wij een ontradend effect te bekomen op mensen met malafide gedachten.
Verder wensen wij door onze aanwezigheid in het straatbeeld en in de winkels ook de handelaars gerust te stellen en het contact met het winkelpersoneel en de burger te bevorderen. Dit zal eveneens een positief effect hebben op het subjectief onveiligheidsgevoel.

HCP Frank Van Der Perre – Korpschef PZ Rode