Pas op voor oplichtingen

De eindejaarsperiode, koopjesdagen, Black Friday en dergelijke meer, alsook de Corona-periode lenen zich er goed toe om allerhande oplichtingen te plegen.

Velen zullen reeds e-mails, sms- en/of WhatsApp berichten ontvangen hebben om ofwel te voldoen aan betalingen van portkosten, stortingen op rekeningen en dergelijke meer.
Wees zeer voorzichtig bij ontvangst van dergelijke e-mails. Ga niet blindelings in op wat er gevraagd wordt en lees de berichten een paar keer alvorens te reageren. Het is aangewezen om niet via het bekomen bericht te reageren op de aanbieding, maar deze aanbieding op te zoeken via de officiële website van de aanbieder. Controleer eveneens de gegevens van de afzender. Klopt het e-mailadres van de afzender? Is het Facebookaccount van uw contactpersoon wel de juiste? Zijn de weerhouden contactgegevens in het bericht correct?

Doe dus altijd een extra controle via een ander kanaal!!!!
Bij twijfel omtrent de echtheid van de ontvangen berichten kan u steeds contact opnemen met de politie. Geef zeker nooit uw geheime bankcodes door via deze sociale media als erom gevraagd wordt.

Oplichters proberen op deze manier toegang te hebben tot uw bankrekening met alle gevolgen van dien.
Let hiervoor goed op, zeker in deze periode van het jaar!!!