Je fiets, een kostbaar iets!

Fiets gestolen?
Doe steeds aangifte! De politie vindt regelmatig fietsen terug en kan ze op die manier terugbezorgen. Je hoeft hiervoor niet naar het politiekantoor te gaan. Dit kan snel een eenvoudig via de website www.policeonweb.be.
Hou ook de website www.gevondenfietsen.be in de gaten. Op deze website registreert de politie of het gemeentepersoneel gevonden fietsen aan de hand van een foto en de belangrijkste kenmerken.Je kan je ook inschrijven op deze website om meldingen via e-mail te ontvangen. Wanneer er dan een nieuwe fiets geregistreerd wordt die voldoet aan de kenmerken van jouw fiets krijg je hier bericht van.
TIP: Maak een foto van je fiets! Eigenaars hebben vaak moeite om hun gestolen fiets te beschrijven.

Fietsdiefstal vermijden?
Doe je fiets altijd op slot, zelfs al laat je hem maar even achter en ook al zet je hem op privéterrein of in een bewaakte fietsenstalling.
Gebruik een degelijk U-slot of een zwaar kettingslot waarmee je het kader aan een vast voorwerp (fietsenrek, paal) bevestigt. Je kan ook een tweede slot gebruiken om je wiel aan je frame vast te maken.

Denk er ook aan om je fiets te laten graveren.
– Gegraveerde fietsen zijn minder aantrekkelijk voor dieven dan niet gegraveerde fietsen.
– Je kan meteen bewijzen dat je fiets van jou is, waardoor je hem sneller terugkrijgt.
– De politie kan je gemakkelijk opsporen en je fiets terugbezorgen.
Informeer bij je gemeente of lokale politie naar de gratis graveermomenten.